Malay Kids In France

Untuk Orang Melayu saja!

 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  Log in  

Share | 
 

 School here

Go down 
AuthorMessage
Luqman
Rang: Administrateur
avatar

Number of posts : 1712
Age : 26
Localisation : Ikut suka hati aku lah
Registration date : 2005-08-10

PostSubject: School here   Mon 20 Nov Ó 12:46

Oklah, kita cerita kan sekolah disini.
Kita masuk Sekolah Menengah, Hadi masuk sekolah rendah.
Masuk▓ sekolah je, terus popular ( tak sengaja ya ye, jangan marah) tapi yg pelik nya,
hadi lagi fofular dari pada kita. Tak adil▓.

Kita masuk kelas 2 E, diaorang masuk kan jer. Tengok results kita kat France.
Rafi, kat kelas kita ada Girls yg cun tapi next year turun kelas lah, masuk kelas 3G. Kau nak ke?

Masuk je, tinggal 1 bulan je sebelum peperiksaan. Belajar macam orang gila la.
Hadi, dia pula masuk sekolah selepas UPSR, nasib baik.
Results kita ok lah. Kita dpt 2 A, 2 B, 2 C, 4 D, dan 1 E. E tu kita fail Sejarah. Untuk dapat D kita perlu score lebih daripada 40, kita dpt 35. Oklah tu, belajar dlm satu bulan. What do you expect? Satu bulan tu bukan nak belajar sejarah je, geografi, math, science, Islam, Sivik and etc.

Kita top Math, English dgn Science dlm kelas. Math kita A, English A, Science B. Math dgn Science nak kena belajar dlm bahasa English. Math tu blh dimaafkan lagi, tapi Science bljr semua balik. Pening, tapi dpt top juga! :p English, nak kena baca satu buku je.

Tapi yang kita geram nie adalah cara diaorang letak kedudukan kelas. Teruk betul. Siapa fail satu je, terus kedudukan dia bawah orang yg tak de fail. For example
orang tu dpt 10 A tapi 1 E, while org lagi satu dpt 11 D je. Orang yg dpt 11 D, kedudukan dalam kelas dia lagi tinggi daripada org yang dpt 10 A dan 1 E. Kiranya, siapa fail satu je, dia fail semua.

Kita next year masuk kelas 3 E, tapi minta masuk kelas 3 D. Ada budak tu dia dpt D dengan C jer, dia lepas masuk kelas 3 D. Dahlah dia punya moyenne lower daripada moyenne kita. Sebab kita fail satu subject je, kita tak naik kelas. Tak adil lah!! Yerpun kalau kita belajar satu tahun dah lama dah pass Sejarah. Nie yg minta naik kelas nie. Ambik account lah sikit, kita nie belajar dlm satu bulan je. belajar sendiri pula tu. Cikgu tak ajar sebab dah habis dah, tak ada apa▓ lagi nak belajar. Pastu kita top science and math apa? The important subjects. Kita ada potensi nak pass sejarah. 5 points je. So, berdoa lah nie minta naik kelas.

What do you all think? Patut kita dinaikkan kelas atau tidak?
And here's my number : 017 7199 787
Budak▓ sini ok je, tapi tak habis▓ tanya pasal blue. Tak de benda lain nak ckp ke?
Dah lah tak minat subject tu. LOL.

_________________
Special Thanks for zaim and kak fiqah sebab tolong kita buat forum nie Wink
Back to top Go down
View user profile http://malaydifrance.forumactif.com
-[zaim]-
Super User!!
avatar

Number of posts : 667
Localisation : hurm...D bumi Allah!
Registration date : 2005-08-10

PostSubject: Re: School here   Mon 20 Nov Ó 12:58

cewah-cewah...
bagus luqman tingkatkan usehe!
tawun depan ade pmr!

_________________
-MiaZ says dat u all are suckies so stop sucking ure thumbies cuz u smell like stupid ass froggies-
Back to top Go down
View user profile
Tazzy G
Super!! MEmang terer lah orang nie
avatar

Number of posts : 124
Age : 28
Localisation : France
Registration date : 2005-08-29

PostSubject: Re: School here   Wed 17 Jan Ó 18:49

aku nak ko kalahkan si mat hebat kite nie si zaim yg mendapat 7 A tu dalam Peperiksaan Menangah Rendah nye heeeeeee..
bagos bagos; aku sume A kalo baru masok hahau jokes aite;

_________________
Photobucket

When the power of love overcome the love of power, the world will know peace - Jimmy Hendrix

Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/emirulharizbeatz
Sponsored content




PostSubject: Re: School here   

Back to top Go down
 
School here
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Hobart to require volunteer service to graduate high school
» Strict School Rules in China seem bizarre
» Does Anyone Care ?(Nigerian School Girls)
» I May Have Found Madeleine McCann At School...Harry Potter Wiki
» Anime PH: Back-to-School Promo

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malay Kids In France :: .:Malaysia:. :: Events-
Jump to: