Malay Kids In France

Untuk Orang Melayu saja!

 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  Log in  

Share | 
 

 muka baru Julang BRAZIL

Go down 
AuthorMessage
nurfahrain_rashid
Super!! MEmang terer lah orang nie
avatar

Number of posts : 129
Age : 25
Registration date : 2006-06-04

PostSubject: muka baru Julang BRAZIL   Fri 23 Jun ŕ 22:27

DORTMUND - Brazil menurunkan lima pemain yang dianggap simpanan ketika menentang Jepun kelmarin dan muka baru itu mengejutkan pemain tetap dengan membawa juara dunia menampilkan persembahan terbaik dalam bola sepak Piala Dunia.

Kemenangan Brazil 4-1 membingungkan jurulatih Carlos Alberto Parreira sama ada untuk meninggalkan pemain berpengalaman seperti ketua pasukan, Cafu, Roberto Carlos dan Emerson bagi perlawanan pusingan kedua menentang Ghana, Selasa ini.

Dengan Brazil sudah layak sebelum perlawanan kelmarin tetapi bermain dengan kurang memberangsangkan menentang Croatia dan Australia, Parreira yang konservatif, memutuskan untuk membuat sedikit rombakan.

Pertahanan veteran, Cafu dan Roberto Carlos masing-masing digantikan dengan Cicinho dan Gilberto, Gilberto Silva dan Juninho Pernambucano dibawa masuk untuk bermain di depan benteng, menggantikan Emerson dan Ze Roberto dan Robinho diberi peluang bergandingan dengan Ronaldo sebagai penyerang.

Kelima-limanya mengatasi pemain yang digantikan ketika Brazil akhirnya tampil sebagai juara dunia.

‘‘Kami mengawal bola di padang dan merembatnya dengan cara Brazil,” kata Parreira yang gembira.

Cicinho dan Gilberto akhirnya meluaskan serangan Brazil dan kelajuan dan helah Robinho membawakan peningkatan berbanding Adriano yang tampak kekok.

Gilberto Silva kukuh di depan benteng dan hantaran cemerlang Juninho memberikan Brazil lebih pilihan ke depan. Mereka kemudiannya menambah kecemerlangan itu dengan gol pada babak kedua.

Namun, Parreira enggan mendedahkan barisan kemungkinan bagi menghadapi Ghana walaupun mengakui ramai jurulatih terpaksa menghadapi masalah serupa.

Tugasnya lebih mencabar jika menggugurkan Cafu yang telah bermain dalam tiga pusingan akhir Piala Dunia dan pemain yang sama mula menyertainya pada 1994.

‘‘Semua pemain yang masuk, Gilberto Silva, Juninho, Gilberto, bermain baik tetapi saya tidak menganggapnya sebagai satu dilema. Kami membuktikan kami bukan hanya 11 pemain, kami lebih daripada itu.

‘‘Penting bagi pemain yang tidak pernah ke Piala Dunia, turun untuk meyakinkan mereka dan penting bagi kami memenangi perlawanan ini dengan cara sebegini,” katanya.

Roberto Carlos, salah seorang pemain pilihan yang kehilangan tempatnya, tampak kurang senang dengan persembahan pasukan dan berkata, tanpanya, Brazil melepaskan satu gol buat kali pertama dalam tujuh perlawanan.

‘‘Memalukan kerana melepaskan satu gol, kami patut meningkatkan pencapaian tanpa melepaskannya tetapi pasukan bermain dengan baik,” katanya.

Back to top Go down
View user profile
GurL-FriDay
Hyper User!!!
avatar

Number of posts : 1055
Localisation : city of angels.
Registration date : 2005-08-13

PostSubject: Re: muka baru Julang BRAZIL   Sat 24 Jun ŕ 2:01

cicinho yg comel.
saye jatuh hati.
hahahahaha.
<333333

_________________
- CorPse BriDe -



- MESS WITH THE BEST, DIE LIKE THE REST -
Back to top Go down
View user profile http://gurl-friday.fotopages.com
Luqman
Rang: Administrateur
avatar

Number of posts : 1712
Age : 26
Localisation : Ikut suka hati aku lah
Registration date : 2005-08-10

PostSubject: Re: muka baru Julang BRAZIL   Sat 24 Jun ŕ 20:34

lol
Nak muntah ! puker

_________________
Special Thanks for zaim and kak fiqah sebab tolong kita buat forum nie Wink
Back to top Go down
View user profile http://malaydifrance.forumactif.com
lUzsTaR_hiTcHie
Hyper User!!!
avatar

Number of posts : 1153
Localisation : beach of bitches n sumtime bilik awek korg.
Registration date : 2005-08-14

PostSubject: Re: muka baru Julang BRAZIL   Mon 26 Jun ŕ 14:25

ayseh akim.
nak muntah?
heh.
nah aku bagi baldi.
muntah ar puas2

_________________
Back to top Go down
View user profile
GurL-FriDay
Hyper User!!!
avatar

Number of posts : 1055
Localisation : city of angels.
Registration date : 2005-08-13

PostSubject: Re: muka baru Julang BRAZIL   Mon 26 Jun ŕ 16:25

eleyh nak muntah konon!
bleerrggghhhh!
da mmg cicinho tu comel okay!
ni sme org ske kaka jew.
lagi laa nak muntah. Shit
lmao!

_________________
- CorPse BriDe -



- MESS WITH THE BEST, DIE LIKE THE REST -
Back to top Go down
View user profile http://gurl-friday.fotopages.com
nurfahrain_rashid
Super!! MEmang terer lah orang nie
avatar

Number of posts : 129
Age : 25
Registration date : 2006-06-04

PostSubject: Re: muka baru Julang BRAZIL   Wed 28 Jun ŕ 13:56

BTul Tu kakYana!!
Back to top Go down
View user profile
Luqman
Rang: Administrateur
avatar

Number of posts : 1712
Age : 26
Localisation : Ikut suka hati aku lah
Registration date : 2005-08-10

PostSubject: Re: muka baru Julang BRAZIL   Wed 28 Jun ŕ 23:23

kaka tu siapa ?
Sry lah tapi kita tak kenal semua permain bola!

_________________
Special Thanks for zaim and kak fiqah sebab tolong kita buat forum nie Wink
Back to top Go down
View user profile http://malaydifrance.forumactif.com
lUzsTaR_hiTcHie
Hyper User!!!
avatar

Number of posts : 1153
Localisation : beach of bitches n sumtime bilik awek korg.
Registration date : 2005-08-14

PostSubject: Re: muka baru Julang BRAZIL   Thu 29 Jun ŕ 17:57

kaka is a football player.
lol.

_________________
Back to top Go down
View user profile
Luqman
Rang: Administrateur
avatar

Number of posts : 1712
Age : 26
Localisation : Ikut suka hati aku lah
Registration date : 2005-08-10

PostSubject: Re: muka baru Julang BRAZIL   Fri 30 Jun ŕ 20:52

ohhh! Aku ingat kan pembasuh toilet.

_________________
Special Thanks for zaim and kak fiqah sebab tolong kita buat forum nie Wink
Back to top Go down
View user profile http://malaydifrance.forumactif.com
Sponsored content




PostSubject: Re: muka baru Julang BRAZIL   

Back to top Go down
 
muka baru Julang BRAZIL
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» maddie spotted in brazil
» 03 - Brazil GP (Jacarepaguá) - Event Thread
» rFR S12 - R02 - Brazil Grand Prix - Event Sign In (12/03/17)
» rFR GP S12 - 02 - Official RESULTS - Brazil GP (Interlagos)
» rFR S13 - TEST RACE 01 - BRAZIL Grand Prix - Event Sign In (23/07/17)

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malay Kids In France :: .:Sport:. :: Football-
Jump to: