Malay Kids In France

Untuk Orang Melayu saja!

 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  Log in  

Share | 
 

 Skuad tuan rumah menang bergaya

Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
nurfahrain_rashid
Super!! MEmang terer lah orang nie
avatar

Number of posts : 129
Age : 25
Registration date : 2006-06-04

PostSubject: Skuad tuan rumah menang bergaya   Sat 10 Jun 13:09

MUNICH: Tuan rumah, Jerman membuka langkah kanan pada permulaan kempen Piala Dunia 2006 dengan mencatat kemenangan 4-2 mengatasi Costa Rica, hasil dua jaringan setiap babak melalui penyerang Miroslav Klose di Allianz Arena, malam tadi.

Pemain pertahanan Jerman, Philipp Lahm meledak gol pertama Jerman melalui rembatan cantik dari penghujung kotak penalti yang mengenai bucu tiang kiri menewaskan penjaga gol Costa Rica, Jose Porras ketika perlawanan baru berusia lima minit.

Bagaimanapun, jaringan pertama Lahm bukan yang terpantas pada perlawanan pembukaan Piala Dunia kerana Cesar Sampaio membuka jaringan pada minit keempat ketika Brazil menewaskan Scotland 2-1 pada 1998.

Begitupun, tiga jaringan dalam masa 18 minit ialah kali pertama dalam sejarah kejohanan bola sepak berprestij itu. Jerman hampir menjaringkan gol kedua melalui kapten, Bernd Schneider yang mengambil alih tugas daripada Michael Ballack tapi rembatan kencangnya melepasi palang pada minit kesembilan.

Bekas penyerang West Ham dan Manchester City, Paulo Wanchope bertindak bijak melepasi perangkap ofsaid untuk menyamakan kedudukan 1-1 apabila sepakannya mudah menewaskan Jens Lehmann dari jarak 10 meter.

Klose yang meraikan hari jadi ke-28 pada perlawanan itu, menjadikan kedudukan 2-1 selepas menolak masuk bola hantaran lintang Bastian Schweinsteiger dari sebelah kiri gawang Costa Rica sebelum sekali lagi menggegar jaring lawan pada m-61 separuh masa kedua.

Costa Rica yang jarang menyerang mendapat jaringan kedua melalui Wanchope yang membuktikan ketajamannya pada minit ke-73 dengan melepasi perangkap offside untuk merapatkan kedudukan skuad Los Ticos itu.

Bagaimanapun, Torsten Frings menjadikan kedudukan 4-2 ketika perlawanan berbaki tiga minit melalui rembatan dari jarak 30 meter.

Jerman yang mencari gelaran keempat Piala Dunia dan kedua di tempat sendiri, berada dalam Kumpulan A bersama Costa Rica, Poland dan Ecuador.

SENARAI PEMAIN:

Jerman: Jens Lehmann, Arne Friedrich, Per Mertesacker, Christoph Metzelder, Philipp Lahm, Tim Borowski, Torsten Frings, Bernd Schneider, Bastian Schweinsteiger, Miroslav Klose, Lukas Podolski.

Costa Rica: Jose Porras, Michael Umana, Douglas Sequeira, Luis Marin, Gilberto Martinez, Mauricio Solis, Danny Fonseca, Leonardo Gonzales, Walter Centeno, Ronald Gomez, Paulo Wanchope.
Back to top Go down
View user profile
GurL-FriDay
Hyper User!!!
avatar

Number of posts : 1055
Localisation : city of angels.
Registration date : 2005-08-13

PostSubject: Re: Skuad tuan rumah menang bergaya   Sat 10 Jun 14:46

haha.
bergaya laa sgt.
sampai tertdo tgk.
pfft.
boring. =P

_________________
- CorPse BriDe -



- MESS WITH THE BEST, DIE LIKE THE REST -
Back to top Go down
View user profile http://gurl-friday.fotopages.com
lUzsTaR_hiTcHie
Hyper User!!!
avatar

Number of posts : 1153
Localisation : beach of bitches n sumtime bilik awek korg.
Registration date : 2005-08-14

PostSubject: Re: Skuad tuan rumah menang bergaya   Sat 10 Jun 16:12

tu arr..
boring giler tgk germany maen.
pergh..takder skill langsong.

_________________
Back to top Go down
View user profile
Luqman
Rang: Administrateur
avatar

Number of posts : 1712
Age : 26
Localisation : Ikut suka hati aku lah
Registration date : 2005-08-10

PostSubject: Re: Skuad tuan rumah menang bergaya   Sat 10 Jun 17:00

tgh sekarang nie punya England lagi best!

_________________
Special Thanks for zaim and kak fiqah sebab tolong kita buat forum nie Wink
Back to top Go down
View user profile http://malaydifrance.forumactif.com
lUzsTaR_hiTcHie
Hyper User!!!
avatar

Number of posts : 1153
Localisation : beach of bitches n sumtime bilik awek korg.
Registration date : 2005-08-14

PostSubject: Re: Skuad tuan rumah menang bergaya   Sat 10 Jun 21:06

lorh..
england mng naseb jerk.
btol tak?

_________________
Back to top Go down
View user profile
Luqman
Rang: Administrateur
avatar

Number of posts : 1712
Age : 26
Localisation : Ikut suka hati aku lah
Registration date : 2005-08-10

PostSubject: Re: Skuad tuan rumah menang bergaya   Sat 10 Jun 21:17

tak dia org dah training gila (penipu tak tahu apa benda pun pasal england kecuali pemain dia yang terer)

_________________
Special Thanks for zaim and kak fiqah sebab tolong kita buat forum nie Wink
Back to top Go down
View user profile http://malaydifrance.forumactif.com
lUzsTaR_hiTcHie
Hyper User!!!
avatar

Number of posts : 1153
Localisation : beach of bitches n sumtime bilik awek korg.
Registration date : 2005-08-14

PostSubject: Re: Skuad tuan rumah menang bergaya   Sat 10 Jun 21:19

haha.
tipu.
alah..becks dah tuer arr..
diorang bergantung kat rooney jer.
huh

_________________
Back to top Go down
View user profile
-[zaim]-
Super User!!
avatar

Number of posts : 667
Localisation : hurm...D bumi Allah!
Registration date : 2005-08-10

PostSubject: Re: Skuad tuan rumah menang bergaya   Sun 11 Jun 13:17

erm-erm aku rase england takkan menang!
yang lawan tuh pon bekam
tendang kaki bengkok...
itupon nasib masok!

_________________
-MiaZ says dat u all are suckies so stop sucking ure thumbies cuz u smell like stupid ass froggies-
Back to top Go down
View user profile
lUzsTaR_hiTcHie
Hyper User!!!
avatar

Number of posts : 1153
Localisation : beach of bitches n sumtime bilik awek korg.
Registration date : 2005-08-14

PostSubject: Re: Skuad tuan rumah menang bergaya   Sun 11 Jun 15:12

tu lar aku ckp..
naseb jerk gol tuh.
haha.

_________________
Back to top Go down
View user profile
Hadi
Super User!!
avatar

Number of posts : 640
Age : 24
Localisation : ..HlfPntLand..
Registration date : 2005-08-10

PostSubject: Re: Skuad tuan rumah menang bergaya   Sun 11 Jun 16:21

itu cume pemain dia terbuat gol contre son con je tu..
kalo tidak 0-0 jer..nasib jer..England is lucky..

_________________
..[HlfPnt] Play For Fun Y'all..
..Basketball is my passion..
Back to top Go down
View user profile
lUzsTaR_hiTcHie
Hyper User!!!
avatar

Number of posts : 1153
Localisation : beach of bitches n sumtime bilik awek korg.
Registration date : 2005-08-14

PostSubject: Re: Skuad tuan rumah menang bergaya   Sun 11 Jun 17:26

yea..
ya rite man.

_________________
Back to top Go down
View user profile
Luqman
Rang: Administrateur
avatar

Number of posts : 1712
Age : 26
Localisation : Ikut suka hati aku lah
Registration date : 2005-08-10

PostSubject: Re: Skuad tuan rumah menang bergaya   Sun 11 Jun 18:08

beck tu dah tak score dah byk goal! Sekarang crouch striker Liverpool!

_________________
Special Thanks for zaim and kak fiqah sebab tolong kita buat forum nie Wink
Back to top Go down
View user profile http://malaydifrance.forumactif.com
lUzsTaR_hiTcHie
Hyper User!!!
avatar

Number of posts : 1153
Localisation : beach of bitches n sumtime bilik awek korg.
Registration date : 2005-08-14

PostSubject: Re: Skuad tuan rumah menang bergaya   Sun 11 Jun 18:57

lorh..
crouch ek?
aku igtkan dier tak terrer
haha
skang nih org layan rooney jerk.

_________________
Back to top Go down
View user profile
nurfahrain_rashid
Super!! MEmang terer lah orang nie
avatar

Number of posts : 129
Age : 25
Registration date : 2006-06-04

PostSubject: Re: Skuad tuan rumah menang bergaya   Sun 11 Jun 21:53

aku x kanl pon pemain bola. aku pakai send jer new topic!!
Back to top Go down
View user profile
Hadi
Super User!!
avatar

Number of posts : 640
Age : 24
Localisation : ..HlfPntLand..
Registration date : 2005-08-10

PostSubject: Re: Skuad tuan rumah menang bergaya   Sun 11 Jun 23:04

haha.btol raffy..rooney je..
..beckam mana gerentie..

_________________
..[HlfPnt] Play For Fun Y'all..
..Basketball is my passion..
Back to top Go down
View user profile
lUzsTaR_hiTcHie
Hyper User!!!
avatar

Number of posts : 1153
Localisation : beach of bitches n sumtime bilik awek korg.
Registration date : 2005-08-14

PostSubject: Re: Skuad tuan rumah menang bergaya   Mon 12 Jun 7:38

beckham tau kaki bengkok jek.
hah.
rooney sumer leh buat.
sepak die kencang nak meninggal.

_________________
Back to top Go down
View user profile
-[zaim]-
Super User!!
avatar

Number of posts : 667
Localisation : hurm...D bumi Allah!
Registration date : 2005-08-10

PostSubject: Re: Skuad tuan rumah menang bergaya   Tue 13 Jun 16:46

alah skrg rooney
dulu beckham
pastu bile masuk star baru tuka plak
dah name bola
muahahax
tapi aku Christiano Ronaldo always !
hehe

_________________
-MiaZ says dat u all are suckies so stop sucking ure thumbies cuz u smell like stupid ass froggies-
Back to top Go down
View user profile
lUzsTaR_hiTcHie
Hyper User!!!
avatar

Number of posts : 1153
Localisation : beach of bitches n sumtime bilik awek korg.
Registration date : 2005-08-14

PostSubject: Re: Skuad tuan rumah menang bergaya   Tue 13 Jun 17:39

mane ko tau?
skang rooney pon tak dpt sokongan mcm beckham.
beckham is a legend fer english supporters.
tapi lagi due thn.
rooney ar yg naek.
die mude agik.
cristiano ronaldo always?
hurm.
bgs ar tuh.
aku raffy always.tak jadi star pon tak jadi ar.
yg aku tau.aku reti maen bola.haha

_________________
Back to top Go down
View user profile
Luqman
Rang: Administrateur
avatar

Number of posts : 1712
Age : 26
Localisation : Ikut suka hati aku lah
Registration date : 2005-08-10

PostSubject: Re: Skuad tuan rumah menang bergaya   Tue 13 Jun 18:25

alah Rafi Always tak main lah!
Nie Hakim Alyways and Forever Exclamation
Baru Rock!

_________________
Special Thanks for zaim and kak fiqah sebab tolong kita buat forum nie Wink
Back to top Go down
View user profile http://malaydifrance.forumactif.com
Hadi
Super User!!
avatar

Number of posts : 640
Age : 24
Localisation : ..HlfPntLand..
Registration date : 2005-08-10

PostSubject: Re: Skuad tuan rumah menang bergaya   Tue 13 Jun 23:02

..mek mu takmain..
..rock ni mana main..
Raffy Always,HlfPnt always..
.baru COOL. Cool

_________________
..[HlfPnt] Play For Fun Y'all..
..Basketball is my passion..
Back to top Go down
View user profile
lUzsTaR_hiTcHie
Hyper User!!!
avatar

Number of posts : 1153
Localisation : beach of bitches n sumtime bilik awek korg.
Registration date : 2005-08-14

PostSubject: Re: Skuad tuan rumah menang bergaya   Wed 14 Jun 13:00

btol hadi..
btol..kite cool fer eva.
seh..layan.
kite mane maen rock2 nih bising.
haha.klu cool boleh bawak tdo.
haha

_________________
Back to top Go down
View user profile
Luqman
Rang: Administrateur
avatar

Number of posts : 1712
Age : 26
Localisation : Ikut suka hati aku lah
Registration date : 2005-08-10

PostSubject: Re: Skuad tuan rumah menang bergaya   Wed 14 Jun 17:42

Razz Aku ckp lagu rock batu lah!
Bukan rock rock

_________________
Special Thanks for zaim and kak fiqah sebab tolong kita buat forum nie Wink
Back to top Go down
View user profile http://malaydifrance.forumactif.com
lUzsTaR_hiTcHie
Hyper User!!!
avatar

Number of posts : 1153
Localisation : beach of bitches n sumtime bilik awek korg.
Registration date : 2005-08-14

PostSubject: Re: Skuad tuan rumah menang bergaya   Wed 14 Jun 22:26

owh..
pasal tak biatu yg ko ckp tuh rock batu..
aku igtkan rock rock.
sbb aku lyn the rock jek?
peh amende aku merepek nih??

_________________
Back to top Go down
View user profile
Hadi
Super User!!
avatar

Number of posts : 640
Age : 24
Localisation : ..HlfPntLand..
Registration date : 2005-08-10

PostSubject: Re: Skuad tuan rumah menang bergaya   Thu 15 Jun 0:15

..weh ko layan lagi the rock..
..brock lesnar ah.. Twisted Evil

_________________
..[HlfPnt] Play For Fun Y'all..
..Basketball is my passion..
Back to top Go down
View user profile
lUzsTaR_hiTcHie
Hyper User!!!
avatar

Number of posts : 1153
Localisation : beach of bitches n sumtime bilik awek korg.
Registration date : 2005-08-14

PostSubject: Re: Skuad tuan rumah menang bergaya   Thu 15 Jun 9:32

brock lesnar pon mcm the rock gak..
skang nih die dah pencen.
loL.
sape org baru skang?

_________________
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Skuad tuan rumah menang bergaya   

Back to top Go down
 
Skuad tuan rumah menang bergaya
Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next
 Similar topics
-
» Origami v lam k su (Cuoc ?oi v su nghiep cua Tuan Pham 85)

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Malay Kids In France :: .:Malaysia:. :: Events-
Jump to: